4de Weekend van de Duitse herder
20 & 21 april 2019

Jumping Bonheiden, Weynesbaan tegenover Nr.60, 2820 Bonheiden

V.V.D.H. kampioenschappen
Op zaterdag 20 april strijden de deelnemers in BOP 1, 2 en 3 elk voor de kampioenstitel in hun klasse. Dit kampioenschap is het hoogst bereikbare in het Basis Opleidings Programma en dus de hoogdag voor deze deelenemers.  
 
Door middel van dit Basis Opleidings Programma leert u om de hond zelfzekerheid en gehoorzaamheid bij te brengen en een sociaal karakter verder uit te bouwen.  
 
Het beste wordt hiermee zo vroeg mogelijk gestart (vanaf 3 maanden), omdat juist de jonge hond bijzonder beïnvloedbaar is in de opbouw van zijn/haar karakter en gedrag.  
 
Correct sociaal gedrag en gehoorzaamheid wordt systematisch aan u en uw hond aangeleerd via diverse oefeningen in groepsverband met individuele ondersteuning.  
 
Volgende basisoefeningen zijn geïntegreerd in het programma naar moeilijkheidsniveau (1, 2 en 3) : aan de voet volgen (met leiband en zonder leiband), springen, zitoefeningen en afliggen, oproepen op commando, enz...  
 
Vanaf de leeftijd van 10 maanden mag uw Duitse Herdershond worden toegelaten om eerste examen af te leggen.  
Te behalen niveaus; BOP1 – BOP2 – BOP3  
 
Na elk behaald examen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden, georganiseerd door de diverse VVDH kringgroepen. Deze basis in gedrag & gehoorzaamheid wordt beschouwd als een waardevol doorgroei programma naar eventueel andere disciplines binnen de VVDH (agility, africhting, kynologie)  

Inschrijven via: bop@vvdh.be, tot zondag 7 april!